Pub Old Nick Pub

Sinaia - Bd-ul Carol I, Nr. 8
0244312491


Povestea "Batranului Nick"

Celor din familia noastra care cunosc bine povestea li s-a parut intotdeauna ciudat ca am scris pe firma "OLD NICK", mai ales stiind ca aici se aduna prietenii sa bea nu numai o cafea, dar si un paharel cu alcool. Ei, dar mai bine sa va povestesc si voua povestea batranului Nick si apoi o sa judecati singuri.

Intr-unul din porturile noastre de pe Dunare, locul de obarsie al familiei noastre, se afla odinioara un local oarecum asemanator cu cel in care va aflati voi acum.
La un moment dat, pe la inceputul secolului trecut, a aparut un client care, dupa asemanare, parea sa fi fost marinar. In tot cazul, pipa nu-i lipesea din coltul gurii... Venea in fiecare seara intre orele 5 si 7, cu o precizie de ceasornic. Nu era nici ursuz nici prea vorbaret si, inca din prima zi de cand a intrat in bar, i-a cerut baiatului sa-i serveasca acel faimos whisky canadian de secara, dar in doua pahare.
Astfel, zilnic golea doua pahare mari cu whisky, band cand din unul cand din celalalt. Dupa o vreme, unul dintre baieti a indraznit sa-l intrebe care este rostul acestui obicei. Old Nick (fiindca asa il numeau baietii barului intre ei), mirat parca de intrebare, le-a spus in putine cuvinte totul: cel mai bun prieten al sau, tot marinar, dar si cumnat pe deasupra, a ramas, dupa ce au parasit marea, in tara sa natala, in Canada. Nick cu sotia sa canadiana s-au retras in orasul de pe Dunare.

- Bine dar de ce beti whisky din doua pahare?
- Un pahar e pentru cumnat si unul pentru mine, raspundea batranul.

Si asa a continuat Old Nick inca multa vreme, pana ce i s-a dus vestea nu numai in bar, ci si in oras, unde multi i-au urmat exemplul. Intr-o zi insa, cand barmanul i-a pus, ca de obicei, cele doua pahare cu whisky pe masa, Old Nick i-a spus trist: "De azi inainte o sa-mi aduci numai unul singur."

La aflarea vestii, cei care se aflau in bar s-au intristat, dar si de acesta data s-au conformat in tacere. Dupa un timp, arzand de curiozitate, flacaul cel indraznet l-a intrebat cu sfiala:

- Ce i s-a intamplat cumnatului?
- Nu i s-a intamplat nimic, slava Domnului; e sanatos tun.
- Atunci de ce beti un singur pahar?
- E simplu, acum bea numai el. Eu m-am lasat de bautura.

Prin urmare, OLD NICK CANADIAN PUB este singurul local din lume care poarta numele unuia care nici macar nu mai bea...


Hai Noroc!


Facilitati

SALON FUMATORI

SALON NEFUMATORI

PARCARE AUTO

TERASA

MUZICA LIVE

DISCOTECA SEARA

SE POT ORGANIZA EVENIMENTE

PETRECERI PRIVATE

KARAOKE

TV

INTERNET WIFI

AER CONDITIONAT


Localizare

Localizare Pub Old Nick Pub - Sinaia

Date de contact

Persoana contact
Rezervari

Telefon
0244312491

Website: www.oldnickpub.ro

Unitati de cazare in apropriere


Vremea in Sinaia

15° Vremea in Sinaia - Cer senin Cer senin
» prognoza pe termen lung